babyfoto.Lorna_.11

 

Hoofd vol verhalen

Mijn hoofd zit altijd vol verhalen. Zo kan ik tegenover een persoon in de trein zitten en me afvragen wat diegene zal zeggen als ik hem of haar vraag   om met mij een ijsje te gaan eten. Fietsend door de weilanden heb ik tijd genoeg om verhalen bij te verzinnen. Pas veel later ben ik die gaan   opschrijven. Zo ben ik schrijfster geworden.

 

 

Lorna 2

 

Oudste van het gezin

Ik ben op 7 april 1961 in Beverwijk geboren als oudste van een gezin. Op mijn elfde ben ik met mijn ouders, zus en broer verhuisd naar Geldrop. In Eindhoven heb ik op het St Joriscollege mijn vwo-diploma behaald. Daarna wist ik zeker dat ik met kinderen wilde werken en heb de opleiding Social Studies afgerond. Ik werkte enkele jaren als groepsleidster en leerde een hoop bijzondere kinderen kennen. Daarna wist ik het zeker: ik word docente en dat ben ik tot op de dag van vandaag.

 

 

Lorna 3

 

Vier kinderen

Ik trouwde met Henk en samen kregen we vier kinderen: Michiel, Niels, Megan en Hannah. Zij komen niet in mijn boeken voor. Dat hebben ze mij verboden! Soms herkennen ze situaties die zich bij ons thuis voordoen. ‘Gelukkig heb jij een andere achternaam,’ zei mijn dochter laatst. Als schrijvende moeder hoop je dat je eigen kinderen veel boeken gaan lezen; dat is een beetje gelukt.

 

 

Lorna 4

 

Docente

Ik ben docente bij de opleiding Human Resource Management van Fontys Hogescholen. Daar leer ik de studenten de schriftelijke vaardigheden en ontwierp ik een Engelstalige minor Future Your Work. Daar blog ik over op: TedRed als ik na mijn werk naar huis fiets, komen er verhalen op die ik uiteindelijk ben gaan opschrijven. In 2005 kwam mijn eerste boek uit: Vader in de verte. Daarna volgden meer boeken uitgegeven door: Lannoo, De inktvisZwijsen en Clavis.

 

Lorna 2015 zwart wit

 

Fantasie

Al mijn boeken zijn realistisch; ze kunnen in echt gebeurd zijn. Soms maak ik een uitstapje naar de fantasie, zoals in De Tweelingoma. Ook in het boek Ik ben bij je vertelt een meisje na haar dood waarom haar allerbeste vriend haar uiteindelijk vermoordt. Ik probeer iets op te schrijven wat in het echt nooit zou kunnen, en toch doe ik het! De magie van schrijven is om het verhaal woorden te geven zodat de lezer het gaat geloven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.